herbaty i zioła
Napoje ziołowe spożywane w ramach zbilansowanej diety mogą poprawiać stan antyoksydacyjny i poprawiać ogólny stan zdrowia. Herbaty/napoje ziołowe są bogatym źródłem naturalnych związków bioaktywnych, takich jak między innymi karotenoidy, kwasy fenolowe, flawonoidy, kumaryny, alkaloidy, poliacetyleny, saponiny i terpenoidy. Bogactwo dostępnych dowodów naukowych wskazuje, że naturalne związki bioaktywne mają szereg zróżnicowanych efektów biologicznych, takich jak działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwzakrzepowe, rozszerzające naczynia krwionośne, a także przeciwmutagenne, przeciwrakotwórcze i przeciwstarzeniowe.
Napoje ziołowe spożywane w ramach zbilansowanej diety mogą poprawiać stan antyoksydacyjny i poprawiać ogólny stan zdrowia. Herbaty/napoje ziołowe są bogatym źródłem naturalnych związków bioaktywnych, takich jak między innymi karotenoidy, kwasy fenolowe, flawonoidy, kumaryny, alkaloidy, poliacetyleny, saponiny i terpenoidy. Bogactwo dostępnych dowodów naukowych wskazuje, że naturalne związki bioaktywne mają szereg zróżnicowanych efektów biologicznych, takich jak działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwzakrzepowe, rozszerzające naczynia krwionośne, a także przeciwmutagenne, przeciwrakotwórcze i przeciwstarzeniowe.