PIĘKNY UŚMIECH
Pasta do zębów wybielająca Beverly Hills Formula Perfect White Black 100ml
Himalaya Dental Cream ajurwedyjska pasta do zębów z olejkiem z goździków 100g
Himalaya Pasta do zębów Pasta do zębów z Neem i Granatem 100g
ZIAJA MINTPERFEKT AROMA Pasta do zębów bez fluoru (limonka-mięta) 100 ml
BLANX WHITE Shock Intensywny System wybielający LED BITE 50ml
Ziaja Mintperfekt Sensitiv, płyn stomatologiczny zmniejszający nadwrażliwość 500 ml
Jeśli szukasz niezawodnego sposobu na urozmaicenie swojego dnia, odpowiedzią jest tylko uśmiech! Może sprawić, że Twój dzień będzie jaśniejszy. To symbol szczęścia i ciepła. Promieniuje od środka i zainspirował jedno z najsłynniejszych dzieł sztuki! Ale przede wszystkim pokazuje Twoje prawdziwe piękno i jest pierwszą rzeczą, którą każdy zauważy.
Więc jaki jest sekret uśmiechu? Po prostu kluczem do żywego i promiennego uśmiechu jest posiadanie zdrowych zębów poprzez unikanie próchnicy, dbanie o dziąsła i właściwą higienę jamy ustnej. Podstawą do pięknego uśmiechu jest wykonywanie podstawowych czynności każ?ego dnia, takich jak:
- Mycie zębów pastą co najmniej dwa razy dziennie, zwłaszcza po śniadaniu i przed snem
- Czyszczenie zębów nicią dentystyczną
- Regularne odwiedzanie dentystę
Możesz także zadbać o kilka innych nawyków, aby poprawić zdrowie zębów. Obejmują one: zdrową dietę !
Prawidłowe odżywianie odgrywa dużą rolę w ogólnym zdrowiu i jest równie ważne w utrzymaniu zdrowych zębów i dziąseł. Zróżnicowana i dobrze zbilansowana dieta dostarcza tkance dziąseł i zębom niezbędnych składników odżywczych i minerałów, których potrzebują, aby zachować siłę i zdrowie. Na przykład spożywanie twardych i włóknistych pokarmów, takich jak owoce i warzywa, pomaga w czyszczeniu zębów i jest ważne dla zdrowych dziąseł.
Innymi ważnymi składnikami wspaniałego uśmiechu są 2 minerały: wapń i fosfor . Są głównymi składnikami odżywczymi budującymi i wzmacniającymi zęby. Najlepszymi źródłami wapnia są mleko i produkty mleczne, takie jak jogurt, sery i labneh. Fosfor znajduje się również w mleku i produktach mlecznych, a także w rybach, kurczaku, wołowinie, burghulu, soczewicy, fasoli i jajach.
- 1
- 2